Blogglisten

Blogger

Artikler

Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported

« Berit Skog sin blogg om sosiale medier | Main | Bli med på årets viktigste utdanningskonferanse »

03.11.10

Comments

einar

Gratulerer med de 1000! Du kommer stadig med interessante synspunkter og lenker til ressurser mens mangde andre bloggere har dovnet hen i twitterstrømmen. Blogg har livets rett!

Birgitte Kleivset

Gratulerer så mye med blogginnlegg nr 1000!! Din blogg er et "must" for alle oss som jobber med læring (og IKT)! Jeg gleder med til de neste 1000 innleggene!!!

HPMute

Hei JoA! Gratulerer med 1000 innlegg og takk for sist (på Kongsberg vgs). Jeg er ny leser av bloggen din og det er litt pussig at du fremhever møte ditt med den digitale skolehverdagen og læreres kompetanse i møte med dette. Som ny lærer og da spesielt i Medie- og informasjonskunnskap er dette en av de store spørsmålene og diskusjonstemaer jeg har møtt det første året jeg som lærer. Den virkeligheten du beskriver kjenner jeg veldig igjen i som IKT pilot på min skole. Kompetansenivå ligger veldig forskjellig blant lærerne og mange velger å fjerne pc som verktøy fra sine timer for å gjenopprette ro og orden i klasserommet. Det er forståelig at de reagerer slik, men burde vi ikke heller møte elevene i deres digitale hverdag og vite når pc'n skal være på og når den skal brukes aktivt? Og burde vi ikke tilpasse de enkelte fagene etter den digitale virkeligheten som resten av samfunnet forholder seg til. Et godt eksempel er Facebook, den er nå stengt på vår skole som et prøveprosjekt fordi elevene ikke klarer å holde seg unna i timene. Utenfor skolen har bedrifter, interessegrupper, politikere, reklamefirmaer etc på sin side tatt utfordringen og integrert seg i FB. På denne bloggen er f.eks. login knyttet opp mot FB for å forenkle hverdagen til brukerne. Hvorfor kan vi ikke tenke slik i forhold til undervisning også? Hva med en integrert FB feed i ITs Learning? Jeg kommer til å følge ivrig med på din blogg fremover og begynner vel på et tidspunkt selv med en blogg som sirkler rundt dette tema og digitale medier (spesielt spill). Takk for en interessant blogg!

jao

Når du snakker om vår skole, er det Eiker vgs? Mine medieelever vil i disse dager presentere en kommunikasjonsstrategi for bruk av sosiale medier ved skolen. Å stenge elevene ute fra FB vil bryte helt med deres anbefalte strategi. Mitt blogginnlegg nr. 1000 har nå ligget ute i en uke. Jeg kommer til å vinkle blogginnholdet i en ny retning. Ikke bare ha det som en ekstern harddisk, men som en refleksjonsarena knyttet til egen praksis, da i stor grad MIK-faget. Mediekompetanse er jo i stor grad digital kompetanse. Så hver fredag dukker det opp noe nytt - starter nå fredag 12.11 - så får vi se. Lykke til videre med faget. Kommunikasjonsstrategien blir offentlig så fort den er blitt presentert for ledelsen.

albaab

Spennende vri du tar, Jan-Arve! Gleder meg til fredag. Og heldige jeg som får samarbeide med deg!

Hans P Elling

Ja, jeg mente Eiker vgs. Vi har et prøveprosjekt med å stenge FB frem til nyttår. Det var faktisk eleverådet som foreslo dette. Jeg er veldig spent på dine elevers forslag om undervisning på FB da jeg vurderer å sette igang noe lignende selv (etter nyttår selvsagt).

Leif Harboe

Gratulerer med innlegg nr 1000. Det virker som mange av ped.bloggerne har mista litt piffen, men det har tydeligvis ikke du. Bra! Stå på videre.

Svend Andreas Horgen

Gratulerer med innlegg nr 1000 og en fin blogg! Jeg ser at stadig flere faller fra i bloggosfæren, og setter da ekstra pris på de som blir igjen og fortsetter med å dele tanker, erfaringer og refleksjoner.

The comments to this entry are closed.

My Photo

september 2016

må. ty. ons to. fr. la.
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30